تاریخچه پترو پالایش نگین لاوان:

تاریخچه شرکت

 طرح احداث مجتمع پتروپالایشگاه نگین لاوان با ظرفیت خوراک ۱۵۰ هزار بشکه نفت خام در روز (سبک و سنگین) در ابتدا مقرر شده بود در جزیره لاوان و در زمینی به مساحت ۲۵۰ هکتار، محقق، و با برآورد حجم سرمایه گذاری ۵/۳ میلیارد دلاری و با نرخ بازگشت سرمایه ۲۱ درصد (ارزی) به عنوان یکی از طرح‌های جذاب و ماندگار برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی در قالب ۷ پروژه، احداث شود.

 

پروژه های طرح احداث پتروپالایشگاه نگین لاوان با فرض احداث در جزیره لاوان

۱)  احداث واحد‌های پالایشی

۲)  احداث واحد‌های پتروشیمی

۳)  احداث واحد‌های یوتیلیتی و سرویس‌های جانبی

۴)  احداث مخازن ذخیره سازی خوراک و فرآورده‌ها

۵) احداث اسکله و آبگیر

۶)  احداث شهرک مسکونی(استراحتگاه کارکنان)

۷)  احداث خط لوله انتقال گاز

 

جابجایی محل احداث طرح از جزیره لاوان به منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان

یکی از عوامل بسیار مهم در توجیه امکان­ پذیری و سودآوری طرح ­ها، موضوع مکان­ یابی و جانمایی طرح می­ باشد. مکان اجرای طرح ­ها و پروژه ها با توجه به تاثیرات مهم آن در :

۱) تأمین خوراک، ارسال محصولات و هزینه­ های تمام شده آن ها

۲) هزینه ­های برآورد شده برای سرمایه­ گذاری اولیه طرح

۳) شاخص ­های اقتصادی طرح

۴) امکان استفاده از موقعیت ­های جغرافیایی منطقه

۵) امنیت اجرای طرح

۶) تأمین منابع انسانی و لجستیکی طرح

۷) ارتقای سطح اجتماعی

و سایر عوامل که تماماً در هزینه ­های اجرای طرح و همچنین در صرفه­ جویی­ های حاصل از مکا­ن­ یابی صحیح طرح تاثیرگذار هستند، مهم ترین موضوع و رکن در امکان ­سنجی اجرای یک طرح محسوب می­ گردد. این موضوع می­ تواند در محاسبات کمی و کیفی، اجرای طرح را در یک مکان، امکان پذیر و سودآور نموده و یا همان طرح را در مکانی دیگر، پر ریسک و احداث آن را توصیه ننماید.

لذا با عنایت به اهمیت فوق العاده جانمایی طرح و تأثیر آن بر میزان سرمایه­ گذاری مورد نیاز، در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ ایده جابجایی محل احداث طرح از جزیره لاوان به منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در تیم مدیریتی شرکت مطرح و مطالعات و بررسی های لازم در این خصوص آغاز گردید.

 

معرفی منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان

منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در ۱۵ کیلومتری غرب شهر پارسیان در استان هرمزگان و به مساحت ۹۸۰۰ هکتار قرار گرفته است. این سایت در فاصله ۲۰ کیلومتری فرودگاه بین المللی خلیج فارس(عسلویه)، فاصله۴۳ کیلومتری بندر پارس (عسلویه) و مرکز اتصال سه استان هرمزگان، فارس و بوشهر واقع شده است. این منطقه یکی از قطب های مهم توسعه در کشور است که با توجه به مولفه ­های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، زیست محیطی، پدافند غیر عامل و شرایط ممتاز جغرافیایی، امکان استقرار صنایع مختلف انرژی بر در آن با هدف رفع محرومیت، توازن توسعه و پیگیری و استقرار اهداف کلان کشور و بهره ­مندی از مزیت­ های جغرافیایی و سیاست این منطقه فراهم گردیده است.

 

مزایای جابجابی محل احداث طرح به منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان

کاهش قابل ملاحظه سرمایه­ گذاری ثابت اولیه طرح به میزان یک میلیارد و سی میلیون دلار

 ۱) عدم نیاز به احداث اسکله، آبگیر و بخش اعظمی از واحد تولید یوتیلیتی به صورت اختصاصی

۲) کاهش محسوس سرمایه ­گذاری اولیه ناشی از عدم اجرای خط لوله گاز مورد نیاز طرح

۳) عدم نیاز به احداث شهرک مسکونی کارکنان به صورت اختصاصی و کاهش سرمایه ­گذاری ناشی از آن

 

صرفه­ جویی ­های ناشی از حضور در سرزمین اصلی

 ۱) کاهش و صرفه ­جویی هزینه­ های اجرایی ناشی از حذف و تغییر در تعدادی از پروژه ­ها

۲) کاهش نیروی انسانی مورد نیاز

۳) کاهش و صرفه جویی در هزینه­ های عملیاتی

 

تسهیلات اجتماعی، رفاهی و بهداشتی در سرزمین اصلی

۱) سهولت در حمل ونقل به دلیل دسترسی به راه­ های ارتباطی سه استان کلیدی کشور ( هرمزگان، فارس و بوشهر) و همجواری با فرودگاه بین المللی عسلویه با پروازهای متعدد روزانه به تمامی کلان شهرهای کشور در قیاس با جزیره لاوان که فاقد دسترسی به راه­ های ارتباطی بوده و صرفاً دارای پرواز و تردد دریایی به صورت بسیار محدود می باشد.

۲) سهولت دسترسی به منابع مورد نیاز در دوران بهره­ برداری به دلیل همجواری با شرکت ­های تولیدی کالاهای پشتیبانی و خدماتی از قبیل ماسه، سیمان، آسفالت، یخ، مواد غذایی و بهداشتی

۳) وجود شبکه بهداشتی و درمانی مجهز در مقایسه با جزیره لاوان

 

سایر مزیت­ های عمده ناشی از جابجایی طرح به منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان

۱) مزیت ­های پدافندی

۲) مزیت­ های زیست محیطی

۳) مزیت ­های ایمنی

۴) تملک زمین مورد نیاز احداث پتروپالایشگاه در منطقه پارسیان

۵) مزیت ناشی از معافیت مالیاتی

پر واضح است که بر حسب تکلیف، مجموعه شرکت پتروپالایش نگین لاوان تلاش نموده است با اقدامات مناسب و تصمیم­ گیری­ های به موقع نه تنها نسبت به کاهش ریسک­ ها و حذف تهدیدها، بلکه نسبت به شناسایی فرصت­ ها و انجام مهندسی ارزش در راستای ارزندگی و جذابیت بیشتر طرح و کاهش هزینه ­های تمام شده، صرفه جویی ­های مالی امکان پذیر به گونه ­ای که اصل ماهیت طرح دستخوش تغییرات نگردد و همچنین به منظور حضور پررنگ­تر سرمایه­ گذاران و آینده­ ای با ثبات و پرسود برای سهامداران آن اقدام نماید.

برهمین اساس و با امعان نظر به موارد فوق، پیش بینی می­ گردد با جابجایی محل اجرای طرح به منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، حجم سرمایه­ گذاری ثابت اولیه کاهش چشمگیری در حدود یک میلیارد و سی میلیون دلار برای کل طرح (معادل ۱۸/۱۵ درصد حجم سرمایه ­گذاری اولیه) را در پی داشته باشد.

تیم مدیریت و کارکنان شرکت پتروپالایش نگین لاوان با حمایت های بی دریغ سهامداران و با مدنظر قراردادن ارزش های سازمانی و در راستای حفظ و صیانت از سرمایه ملی و تبدیل آن به محصولات با ارزش افزوده بالا، تمام همت خود را به کار خواهد بست تا با انجام به موقع پروژه احداث پتروپالایشگاه، نگین درخشانی را در صنعت پتروپالایش کشور به یادگار بگذارد.

 

تمامی حقوق متعلق به شرکت پتروپالایش نگین لاوان می باشد.